Natuursteen vensterbank voor binnen

Ceralith biedt de mooiste vensterbanken aan voor binnen in natuursteen. In onze handige webshop koopt u venstertabletten in Belgische of Chinese hardsteen.

Filters
Breedte
Lengte

Vensterbanken/venstertabletten voor binnen in hardsteen

Vensterbanken in hardsteen kopen? Ceralith NV biedt u een ruim assortiment venstertabletten in Belgische of Chinese hardsteen aan. U koopt uw vensterbanken in de gangbare standaardmaten, die u dan eventueel zelf nog inkort in de lengte en/of breedte. Hiervoor krijgt u gratis schuurpapier mee.

Waarom kiezen voor binnen venterbanken in natuursteen?

Binnen vensterbanken in natuursteen voegen een vleugje luxe en tijdloze elegantie toe aan uw interieur. Natuursteen biedt een breed scala aan kleuren en texturen, waardoor u uw vensterbank gemakkelijk aanpast aan uw interieurstijl. Deze duurzame materialen behouden bovendien hun esthetische schoonheid door de jaren heen en voegen een gevoel van natuurlijke pracht toe aan elke ruimte.

Daarnaast zijn natuursteen vensterbanken eenvoudig te onderhouden, hygiënisch en bestand tegen slijtage. Door te kiezen voor binnen vensterbanken in natuursteen investeert u niet alleen in een functioneel element van uw interieur, maar ook in een verfijnde en blijvende decoratieve toevoeging aan de woning.

Hoe natuursteen vensterbanken voor binnen plaatsen?

Het correct plaatsen van natuursteen vensterbanken binnenshuis vereist nauwkeurigheid en zorg om een duurzaam en esthetisch aantrekkelijk resultaat te bereiken. De exacte plaatsingsvoorwaarden zijn afhankelijk van het type natuursteen, maar onze experts geven u al graag enkele algemene richtlijnen mee:

  1. Meet en bereid voor:
    • Meet nauwkeurig de dimensies van het venster en markeer de locatie van de vensterbank op de muur.
    • Zorg voor een stevige en vlakke ondergrond. Repareer of egaliseer de ondergrond indien nodig.
  2. Snijd de vensterbank op maat:
    • Snijd de natuursteen vensterbank op maat met een tafelzaag of slijpschijf, rekening houdend met de dimensies en vorm van het venster.
  3. Controleer de pasvorm:
    • Plaats de vensterbank op zijn plek om te controleren of de pasvorm correct is. Pas indien nodig aan met een slijpschijf.
    • Om de gezaagde kant nog mooi donker te krijgen gebruikt u ons schuurpapier in verschillende korrels. U schuurt daarom (droog) opeenvolgende korrels 80 – 120 – 240 – 320 om de mooie donkere kleur te bekomen.
  4. Voorbereiding van de ondergrond:
    • Breng geschikte tegellijm of mortel aan op de ondergrond volgens de instructies van de fabrikant.
    • Plaats indien nodig een vochtscherm om te voorkomen dat vocht de natuursteen aantast.
  5. Plaats de vensterbank:
    • Plaats de natuursteen vensterbank voorzichtig op de tegellijm en druk deze stevig aan.
    • Controleer met een waterpas of de vensterbank waterpas is. Ondersteunen indien nodig met een houten blokje.
  6. Voegen vullen:
    • Vul de voegen rondom de vensterbank met een geschikt voegmiddel nadat de lijm is uitgehard. Kies een kleur die past bij het uiterlijk dat u wilt bereiken.
  7. Afwerking en reiniging:
    • Verwijder overtollig voegmiddel van het oppervlak van de vensterbank terwijl het nog nat is.
    • Reinig de vensterbank zorgvuldig met een mild schoonmaakmiddel en een zachte doek om eventuele lijm- of mortelresten te verwijderen.
  8. Afdichting:
    • Overweeg om een zeep of impregneermiddel op de natuursteen aan te brengen om deze te beschermen tegen vlekken. Volg de instructies van de fabrikant.
      Behandel natuursteen pas 3 weken na plaatsing.

We geven u graag meer uitleg over de plaatsing in onze showroom.

Hoe natuursteen vensterbanken voor binnen onderhouden?

Het correct onderhouden van natuursteen vensterbanken voor binnen is essentieel om hun natuurlijke schoonheid te behouden en duurzaamheid te waarborgen:

  1. Wekelijkse reiniging: veeg de vensterbank dagelijks schoon om stof, vuil en kleine deeltjes te verwijderen. Gebruik hiervoor een zachte borstel of een vochtige doek.
  2. Milde reinigingsmiddelen: gebruik een mild, pH-neutraal schoonmaakmiddel specifiek ontworpen voor natuursteen. Vermijd agressieve schoonmaakmiddelen die zuren, zouten of schuurmiddelen bevatten.
  3. Vlekken direct behandelen: behandel gemorste vloeistoffen of vlekken onmiddellijk om permanente schade te voorkomen. Gebruik een zachte doek en een mild schoonmaakmiddel voor natuursteen.
  4. Periodiek afdichten: overweeg om de natuursteen vensterbank periodiek te verzegelen met een geschikte sealer of impregneermiddel. Dit helpt vlekken te voorkomen en de steen te beschermen.
  5. Vermijd schurende materialen: vermijd het gebruik van schurende materialen, zoals harde borstels of schuurpads, die het oppervlak van de natuursteen beschadigen.
  6. Gebruik beschermende onderzetters: plaats onderzetters onder objecten zoals bloempotten of vazen om krassen en vlekken op de vensterbank te voorkomen.
  7. Vermijd zuurhoudende stoffen: vermijd het gebruik van zure reinigingsmiddelen of producten, zoals citroensap of azijn, omdat deze de natuursteen beschadigen.

Waar koop ik natuursteen vensterbanken voor binnen?

Natuursteen vensterbanken voor binnen kopen? Dat doet u bij Ceralith! Wij zijn gespecialiseerd in natuursteen zoals Chinese hardsteen. Door onze goede connecties met onze leveranciers, bieden wij altijd de beste vensterbanken aan de beste prijs. Zo bent u altijd zeker van uw keuze, welke natuursteen binnenvensterbank u ook kiest.

U ontdekt ons assortiment online of in onze toonzaal in Herent. Maak bij voorkeur een afspraak voor u onze showroom binnenspringt, zo garanderen we een uitmuntende service.

Titel

Go to Top